Om uppdraget

När Älvsbyhus skulle ordna 2021 års första interna start up, ville de göra det så likt en riktig konferens som möjligt – trots att de i nuläget inte kan samlas. Lösningen blev en digital livesänd konferens från Norr Medias studio i Luleå.

Rådande pandemitider kräver nya sätt för att samlas. Inför Älvsbyhus årliga konferens föll valet på Norr Medias studio, där de livesände digitalt från morgon till kväll med ett 60-tal deltagare från både Sverige och Norge. 

Vi valde att ha konferensen här i Norr Medias studio av den anledningen att vi normalt sett brukar träffas på plats fysiskt, dra ihop alla säljare från hela vårt avlånga land, och som den här gången även våra norska vänner och kollegor. Men som tiderna är nu så funkar inte det speciellt bra, säger Olov Granström, försäljningschef på Älvsbyhus. 

Förra året ordnade vi en digital konferens själva via Teams, där vi satt på våra kontor. Men det kändes som att vi ville ta konceptet lite längre. Då kändes det som en naturlig väg att gå, att anlita någon som kunde arrangera det åt oss och göra det mer proffsigt, säger Hanna Öhman, marknadsansvarig på Älvsbyhus. 

  • Livesändning

Genomförande

Under en hel dag hyrde de Norr Medias studio för sin digitala säljkonferens där de sammanfattade fjolåret och blickade framåt, med presentationer, grupparbeten i break out-rooms, underhållning och quiz. Till sin hjälp hade de en projektledare och en tekniker från Norr Media. 

Så här till en årlig startup ville vi gärna få lite hjälp med tekniken, göra det lite mer levande och lite roligare än att bara sitta platt framför sin egen skärm, säger Olov Granström. 

Resultatet

Vi slapp bekymra oss för att allt fungerar och att rätt bilder syns. Det blir enklare och bekvämare för oss, vi kunde fokusera på innehållet och inte på tekniken. Det blir mer likt en riktig konferens att göra på det här sättet, än att man snickrar ihop något själv, säger Olov Granström. 

Det känns fantastiskt skönt att någon annan sköter tekniken. Man är alltid rädd för teknikstrul, nu får vi lämna över ansvaret till proffs. Jag tycker att det är jättebra genomfört och det kändes fantastiskt för oss som är här på plats hos er, säger Hanna Öhman. 

Kent Johansson, vd Älvsbyhus, ser en rad fördelar med en livesänd konferens från en studio: 

Det blir effektivt, alla sparar tid, pengar och miljö. Det blev en kul avslutning med quiz – den sociala delen går givetvis inte att ersätta från de fysiska mötena, men det blev ändå helt okej. 

Det kändes proffsigt med namnskyltar som kom upp på deltagarna som pratade, tillägger han. 

Vill du veta mer?

Kontakta oss så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa er.

En oslagbar mediemix!
Kommunikation som når genom bruset är nyckeln till att leverera bäst effekt. Vilka behov och ambitioner har du? Med kännedom om den lokala marknaden och olika målgruppers mediekonsumtion hittar vi rätt lösning för dig.

Vi erbjuder bland annat:

  • Printannonser
  • Bannerannonser

  • E-handel
  • Reklam & produktionsbyrå

  • Distribution
  • Sökordsoptimering
SE HELA VÅR MEDIEMIX HÄR

Kontaktformulär.

Fält märkta med * är obligatoriska

Tack för ditt meddelande, vi återkopplar snart!
Tyvärr gick något fel när du fyllde i formuläret. Vänligen försök igen.