Provläs gratis i två månader om industriboomen i norr

Just nu pågår en utveckling i Västerbotten och Norrbotten som helt saknar motstycke.
Framtidsfabriken är ett samarbete mellan Norran, Norrbottenskuriren, NSD och Piteå-Tidningen. Tillsammans bevakar vi miljardinvesteringarna, den gröna industriboomen och samhällsomvandlingen i vår region.
Följ med oss in i Framtidsfabriken genom att väja en av våra tidningar.

Norran
NorrbottensKuriren
NSD
Piteå-Tidningen

1 000 miljarder

I Norrbotten och norra Västerbotten investeras över 1 000 miljarder kronor i den nya tidens industrier och innovationer. En utveckling som helt saknar motstycke i modern tid.

Samtidigt som Sverigekartan vänds upp och ner och världens blickar riktas mot oss i norr innebär utvecklingen stora utmaningar när det gäller kompetens, infrastruktur, inflyttning, miljö och samhällsservice.

Fördjupad journalistik

Den digitala plattformen Framtidsfabriken samlar fördjupad journalistisk och diskussioner om den expansiva utvecklingen i vår region. Vi tar ett större grepp och bevakar de komplexa frågorna. Framtidsfabriken är en satsning från Norr Media och ett samarbete mellan Norran, Piteå-Tidningen, NSD och Kuriren. Det blir den största, oberoende och lokala plattformen som bevakar industriboomen i norra Sverige och effekterna av den.

Journalistik, samhällsinformation och marknadsföring – på ett ställe

Genom våra mediehus i Luleå, Boden, Malmfälten, Piteå och Skellefteå vill vi ta ett helhetsgrepp om investeringarna som sker här uppe och vad de betyder för samhället och människorna. Vi vill skapa större samhällsnytta genom att samla journalistik, samhällsinformation och marknadsföring i dessa ämnen på ett ställe, där det kan nå många och få stor genomslagskraft.

Målgrupp

Framtidsfabriken riktar sig till alla som bor och verkar i Norrbotten och Västerbotten, och specifikt de som är intresserade av näringslivsutveckling och samhällsomvandlingen. Men vi vänder oss även till de utanför regionen som vill hålla sig uppdaterade kring det som händer i norra Sverige. Allt från hemvändare till investerare.

Framtidsfabrikens bilaga

I mars släppte vi vår första bilaga om Framtidsfabriken. Är du verksam inom näringsliv eller kommun, eller en aktör som påverkas av omställningen och som vill göra skillnad i regionen? Här har du möjlighet att nå ut med ditt perspektiv och erbjudande i rätt kontext. Nästa utgivning är planerad till hösten 2022.

Läs bilagan

Huvudpartners

Huvudpartners till Framtidsfabriken är Sparbanken Nord, Lulea Tekniska Universitet och Stiftelsen Skelleftepress, som står bakom satsningen som helhet och tillsammans med Norr Media verkar för samhällsnytta. Målsättningen är att skapa läsvärde och kundnytta i Framtidsfabrikens kommersiella samarbeten.

Vill du vara en del av satsningen?

Kontakta Johanna Blylod, Affärsutvecklare och projektledare.

Tel. 0730458446

johanna.blylod@norrmedia.se

Kontaktsida johanna