Uppdrag

IT-företaget Wsolvit ville komma igång med sina sociala mediekanaler och lära sig mer om hur man som företag jobbar smart med framför allt Facebook och Instagram. Därför höll jag en grundkurs i sociala medier med ägarna och några av de anställda på företaget. Utöver utbildningen har jag även hjälpt kunden med nya bilder till hemsidan och nativeproduktion.

Genomförande

Utbildningen innehöll bland annat information om vad Facebook och Instagram är, hur företag kan jobba med dessa, vilken typ av innehåll som lämpar sig på vilken plattform och så gavs flera konkreta tips på inlägg som kunden skulle kunna publicera i respektive kanal.

Resultat

Utbildningen blev startskottet för kundens fortsatta arbete med sociala medier. Nästa steg blir att kunden tar fram en strategi och inläggsplan, och därefter börjar det roligaste - att producera innehållet.

”En bra utbildning om hur man professionellt arbetar med sociala medier. Vi vill stärka vårt varumärke och öka vår trovärdighet - och här fick vi tips på hur vi kan ta hjälp av sociala medier för att lyckas med det”, säger Stefan Magnusson, vd.