Mats Ehnbom

VD

0703740280

Lär känna Mats Ehnbom

Hej Mats, berätta lite mer om dig själv!

Jag är journalisten som numera är VD för Norr Media AB. Som ansvarig för hela Norr Media-koncernen är jag involverad i hela bredden i vår verksamhet, från den samhällsviktiga journalistiken, till försäljningen, distributionen och tryckeriet. Jag har haft förmånen att få vara med hela vägen från Norrbottens-Kuriren, in i Norrbottens Media, och sedan 2019, Norr Media. Hela tiden har verksamheten, personalen, produkterna och vårt erbjudande utvecklats och förbättrats. Jag har i mitt yrkesliv hittills hela tiden fått chansen att driva utveckling och förändring, och det är jag oerhört tacksam för.

Vad driver dig?

Jag drivs av Norr Medias viktiga samhällsfunktion. Vi är stiftelseägda och har som enda syfte att göra samhällsnytta i alla våra verksamheter. I vår affärsidé slår vi fast att vi ska göra vår region till en bättre plats att leva och verka i. Det motiverar mig oerhört mycket. Vi är inte vilket bolag som helst utan har en demokratisk funktion i våra lokalsamhällen. Det gäller med stor självklarhet vår journalistik, men även den kommersiella verksamheten och distributionen, som ska hjälpa våra lokala företagare att lyckas och skapa tillväxt.

Vad gör du helst när arbetsdagen är slut?

Jag är livsnjutare och tycker om musik, film, litteratur och konst, men även att resa. Gärna i kombination med god mat och dryck. Jag trivs bäst tillsammans med min familj och spenderar så mycket tid som möjligt i vårt fritidshus i fantastiska Luleå skärgård.

Passa på att lyssna på Mats avsnitt i vår podd ”Snacka om Affärer”. Han berättar om en bransch i konstant förändring, men också om sin största basketidol och sitt starkaste intervjuminne. Lyssna här!