Om oss

Norr Media

Norr Media verkar för det välmående lokala samhället där Norrbotten och norra Västerbotten ska vara en bättre plats att leva och verka i.

Med vårt redaktionella uppdrag levererar vi lokala nyheter varje dag, och våra medierådgivare vägleder lokala företag i allt från kampanjer för ökad försäljning till strategier för att starka varumärken.

Vårt syfte.

NTM är en av Sveriges största koncerner för lokal media. Kärnan i vår verksamhet vilar på trovärdighet med sin kärna i det redaktionella arbetet.

Fri och oberoende journalistik skapar lokal samhällsnytta och värnar demokrati. Det arbetet skapar stolthet för verksamheten. Men det välmående samhället handlar inte bara om transparens och demokrati, det handlar också om kommersiellt välstånd. Med vårt redaktionella värde i ryggen ska vi vara en trygg kommersiell aktör i en omvärld som ständigt förändras.

Vi är en stiftelseägd koncern med hjärtat i den lokala journalistiken. Genom stiftelseformen garanteras oberoende och stabilitet. Företaget har inga kortsiktiga avkastningskrav så vi kan agera långsiktigt med främsta syfte att bedriva publicistisk verksamhet.

Vårt syfte.

Kärnan i vår verksamhet är en fri och oberoende journalistik som skapar lokal samhällsnytta och värnar demokrati. ​​​​​​​ 

Vår verksamhet vilar på trovärdighet med sin kärna i det redaktionella arbetet. Med vår lokala journalistik bidrar vi varje dag till ett bättre samhälle imorgon. Det arbetet skapar stolthet för verksamheten. Men det välmående samhället handlar inte bara om transparens och demokrati, det handlar också om kommersiellt välstånd. Med vårt redaktionella värde i ryggen ska vi vara en trygg kommersiell aktör i en omvärld som ständigt förändras. Vi är rådgivare och kreatörer för lokala företag där vi utifrån kundens behov levererar bäst effekt per investerad reklamkrona och får affären att växa för våra samarbetspartners.   

Mats Ehnbom VD Norr Media

Lokala nyheter idag för ett bättre samhälle imorgon.

Lokal medierådgivning i dag för ekonomiskt starka lokala företag i morgon. Vi på Norr Media är stolta över att finnas till för att göra lokalsamhället bättre.

Att vara VD och publicistisk chef för Norr Media är en stor förmån. Vi är inte vilket företag som helst. Jag och mina medarbetare jobbar varje dag för att bidra till ett bättre samhälle i morgon. Centralt i vår affärsidé är att göra Norrbotten och norra Västerbotten till en bättre plats att leva och verka i. Det uppdraget motiverar oss på Norr Media oerhört starkt.

Mitt huvudansvar som VD är att säkerställa att vår samhällsviktiga journalistik har så mycket resurser som möjligt. Vi är stiftelseägda och har inga ägare som ska tjäna privata pengar på vår verksamhet, vilket innebär att alla pengar vi tjänar går tillbaka in i verksamheten för att skapa maximal nytta för våra läsare och kunder.

Just nu läser fler än någonsin våra nyheter och våra titlar, NSD, Norrbottens-Kuriren, Norran och Piteå-Tidningen, når varje vecka nästan hela den vuxna befolkningen i vår region. Vår samhällsfunktion och räckvidd är oerhört viktig i en tid då trovärdig och faktabaserad journalistik verkligen behövs som demokratisk motkraft till alla lögner, desinformation och hat som sprids.

Förutom samhällsnytta, skapar även den journalistiska kärnans räckvidd stora möjligheter för våra kommersiella partners. Det gör att våra medierådgivare och mediesäljare kan knyta ihop företagen i vår region med nya och befintliga kunder. Vi hjälper våra kunder med att få deras affär att växa. Från kampanjer för ökad försäljning, till strategier och formgivning, sökordsmarknadsföring, sociala medier, e-handel och event. Vi bidrar därmed till att skapa livskraftiga och lönsamma företag som utvecklar och skapar tillväxt i regionen.

Just nu är Norr Media inne i en mycket intressant utvecklingsfas. Norr Media har växt och täcker i och med förvärven av Piteå-Tidningen och Norran i Skellefteå, hela den nordligaste delen av Sverige. En expansion som kraftfullt ökar våra möjligheter att göra skillnad i en Sveriges hetaste tillväxtregioner. Vårt distributionsbolag Svensk hemleverans är också i kraftig tillväxt och hjälper allt fler av våra kunder att leverera brev och paket i Norrbotten – och även Västerbotten från 1 mars 2021.

Häng med oss in i framtiden. Vi är långsiktiga och vill utvecklas tillsammans och i samarbete med människorna och företagen i regionen. Precis som vi gjort sedan 1800-talet.

Mats Ehnbom
VD och publicistisk chef
Norr Media

Porträttbild på Kalle Sandhamnar