”Utmaningen är det som motiverar”

Sofia Forsberg är medierådgivare på Norr Media. Hon hjälper sina kunder att göra kloka medieinvesteringar som ger önskad effekt.

Berätta, hur ser ditt jobb som medierådgivare ut?

─ Det handlar om allt från analys till effektiva och kreativa lösningar. Att se till helheten, med allt från varumärkesfrågor, strategiskt arbete, radio, trycksaker, digital marknadsföring, sociala medier och kommunikation är bara några av delarna i mitt jobb som medierådgivare. Ändrade kundbeteenden med fler kanaler än någonsin och digitala verktyg är en utmaning. Men det är också det som motiverar mig mest och gör mitt jobb så otroligt roligt.

För att som företag lyckas med sin kommunikation och marknadsföring är det viktigt att sluta se marknadsföringen som en kostnad, och i stället se det som en investering i sitt företag, menar Sofia.

─ Se framåt och ha en tydlig vision. Att man har tydliga mål och strategier för sin marknadsföring i stället för att chansa och tro sig veta, att faktiskt sätta sig ner och definiera sin målgrupp och utmaningar.

─ Fundera också över: Var finns min målgrupp, vilka är dom? Hur kommunicerar vi på sociala medier – är vårt innehåll relevant? Vad har vi för affärsmål? Hur ska vi nå dessa? Vilka budskap ska vi förmedla? Att ta fram långsiktiga och kortsiktiga strategier, göra en långsiktig plan för marknadsföringen, utifrån den budget man planerar att lägga. Det är nyckeln.

Sofia delar gärna med sig av sina bästa tips i tider med stor osäkerhet om morgondagen.
─ Våga satsa och testa nya vägar, det är viktigare än någonsin att ha en genomtänkt kommunikation. Samhällets digitalisering och utmaningarna med Covid-19 har verkligen förändrat förutsättningarna för många företag. Har man inte redan gjort det är det hög tid att börja fundera över mål och strategier. Våga ta hjälp!

Kontakta Sofia Forsberg på sofia.forsberg@norrmedia.se

Medierådgivare Sofia Forsberg

Behöver ni hjälp att synas?

I så fall erbjuder vi en oslagbar mediemix. Kommunikation som når genom bruset är nyckeln till att leverera bäst effekt. Vilka behov och ambitioner har du? Med kännedom om den lokala marknaden och olika målgruppers mediekonsumtion hittar vi rätt lösning för dig.

Vi erbjuder bland annat:

  • Printannonser
  • Bannerannonser

  • E-handel
  • Reklam & produktionsbyrå

  • Distribution
  • Sökordsoptimering
SE HELA VÅR MEDIEMIX HÄR

Uppdaterad och inspirerad?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Varje månad delar vi med oss av vår kunskap för att inspirera och utveckla dig inom kommunikation och marknadsföring.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy.

Fler inlägg

Till toppen